Halsplastik / Halslyft

Ett halslyft är ett bra alternativ för dig som vill slippa överskottshud på halsen (så-kallad kalkonhals) och få ett yngre utseende

· Upplever du att huden på halsen ger dig ”kalkonhals”
· Känner du att den hängande huden på halsen besvärar dig?
· Vill du ge halsen ett slätare intryck och yngre utseende?

Halsplastik på Stockholmskliniken är ett ingrepp vi ofta utför på personer som kommit lite upp i åren, eftersom huden naturligt blir mindre elastisk och har en tendens att börja hänga. På Stockholmskliniken har vi flera metoder för hals utan att göra stora ingrepp i narkos. Bedömningen är individuell beroende på vilket resultat du förväntar dig och hur förutsättningarna ser ut. Är hudöverskottet stort är ofta kirurgi en bra och hållbar lösning på problemet.

Ett halslyft innebär att vi stramar upp och tar bort överflödig hud från halsen och haklinjen. Proceduren kan innefatta flera tekniker och utförs hos oss i lokalbedövning. Ett halslyft är perfekt för dig som upplever tecken på åldrande såsom slapphet och rynkig hud runt halsen och haklinjen, eller har tappat vikt och därför har lös hud runt halsen. Vid en konsultation med din kirurg får du mer detaljerad information inför din operation.

Inför operationen
Det är bra om du har ätit frukost/lunch innan du kommer och du ska vara nyduschad med nytvättat hår. Vi fotograferar dig och ger dig smärtstillande och lugnande läkemedel, lämna därför bilen hemma. Området som ska opereras markeras ut, steriltvättas och du får lokalbedövning.

Under operationen
Vi strävar alltid efter att operationssnittet ska bli så diskret som möjligt. Vi lägger för det mesta ett bågformat snitt under hakan. I vissa fall kan man behöva lägga snittet längsgående. Operationen med förberedelser och eftervård tar totalt ca 4 timmar.

Efter operationen
Efter operationen ligger du med ett kylförband som förebygger svullnad och blödning. Det är bra om du kan bli hämtad av någon eller att du tar taxi hem eftersom du får lugnande läkemedel. Med vår metod behövs inget starkare smärtstillande efter din operation, det brukar räcka med Alvedon. Första dygnen får du sova på rygg med högläge för att förebygga svullnad. Intensiv träning får du vänta med i 4 veckor. Stygnen tas bort efter 3 veckor. Efter operationen ingår efterbehandling med olika laserbehandlingar med IPL och FRAX 1550 för att optimera ärrläkningen. Du behöver vara noga med att skydda ärret från sol så länge det finns en kvarstående rodnad, det kan vara ända upp till ett år.

Vad kan man förvänta sig?
Vad kan man förvänta sig av ett kirurgiskt lyft? En operation kan ge dig mer definierade hals och käklinje. Du kan få bort din dubbelhaka och överskottshud och återfå balans i ansiktet och därmed också ett mer ungdomligt utseende.

Finns det några alternativ?
Vi har även andra metoder som alternativ till kirurgi för att få halsen slätare tex. ProfhilofillersplasmapentrådlyftFRAX 1550 laser. Har du däremot ett större fettöverskott i huden behövs ofta fettsugning. Den operationen går inte att utföra hos oss eftersom vi endast har lokalbedövning.

kalkonhals

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Halsplastik / Halslyft vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt