Navelplastik

Naveln kan vara ett känsligt område, den är ju en blickpunkt på kroppen. En navel som står ut pga en medfödd defekt, eller blivit deformerad pga piercing,  graviditet, viktförändring eller som på annat sätt inte har ett önskvärt utseende,  kan oftast rättas till/förbättras med en plastikoperation.

Att reparera en piercing-skada är oftast relativt enkelt, men en navelplastiks svårighetsgrad kan bero på många faktorer som hudkvalitét, försvagning av muskellager/ ligament, navelbråck eller operationsärr/ärr efter skada.

På operationsdagens morgon kan du äta frukost och ta dina mediciner som vanligt, gärna ta en extra noggrann dusch och avtvättning av magen. När du kommer till oss får du några smärtstillande tabletter och litet lugnande enligt önskemål. Vi fotograferar området och planerar operationen där du kan framföra eventuella önskemål eller synpunkter. Operationstiden kan variera . Är naveln i gott skick går det oftast ganska fort 1-2 timmar,  men om det är något problem av typ som angivits ovan kan operationen ta upp till 2-3 timmar.

Efter operationen ligger du kvar en stund med nedkylning av operationsområdet. Vi gör en blödningskontroll, bestämmer tid för att ta stygn och efterkontroll. En lätt smärtlindring, t.ex. Alvedon kan behövas första dygnet. Efteråt bör du vara försiktig med tunga lyft etc  och du får inte träna hårt förrän efter 4-6 veckor PRISLISTA

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Navelplastik vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt