Hårborttagning

Hår innehåller pigment(melanin) som absorberar ljuset från IPL blixtljuslampa och omvandlar det till värme. Håret överför värmen in i hårsäckarna som sedan förstörs och därför omöjliggör produktion av nytt hår.

Hur många gånger måste jag behandlas ?
Hårtillväxt sker i cykler, vilket beror på att hårsäckarna går igenom vilo- och tillväxtfaser. Endast de hårsäckarna som är i tillväxtfas innehåller hår som kan förstöras av värmen, därför räcker det inte med en behandling då man även har hårsäckar som ligger i vilande läge. I snitt kan man räkna med 5- 6 behandlingar. Intervallerna mellan behandlingarna ligger mellan 1-3 månader beroende av vilket område som behandlas. Hår som är ljust eller grått dvs saknar eller har lite pigment går ej att behandla med IPL.

Gör det ont?
Bedövningsmedel är inte nödvändigt. Många patienter tycker att behandlingen påminner om när ett gummiband snärtar till mot huden eller att det efteråt kan kännas som om att man fått för mycket sol på huden.

Hur lång tid tar behandlingen?
Glasprisman som finns i applikatorn, och styr ljuset till huden. Det innebär att ett stort antal hår kan avlägsnas åt gången. Behandling av området över läpparna tar ca 5 minuter, medan behandlingen av en rygg eller båda benen tar ca 60-120 minuter.

Här kan du boka en kostnadsfri konsultation för hårborttagning

 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Hårborttagning vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt