Radiesse

Radiesse är en annan typ av filler än hyaluronsyra. Den ger litet mer volym, och den sitter kvar längre, men är inte helt kroppsegen och går ej att ta bort med något motmedel. Vi använder den främst där volymsökning behövs som kindknotor, hakförstoring, näskontur etc. Medlet läggs ofta lite djupare än andra fillers, ända ner mot benhinnan.

Radiesse är en volymökande filler som används för utfyllnad av grövre rynkor samt framtoning av konturer. Radiesse kan bland annat användas som utfyllnad i de nasolabiala vecken intill näsan, eller för att skapa tydligare kindben, minska grova väck i hakan, korrigera näsryggens utseende samt att öka volymen i handryggen. Radiesse (Kalciumhydroxylapatit) består av små fina mikrosfärer i en steril vattenbaserad gel med glycerin.

Hur verkar Radiesse?

Radiesse ger ett omedelbart resultat tack vare gelstrukturen men även en långvarig effekt, eftersom de små fina mikrosfärerna stimulerar hudens egen kollagenproduktion. Radiesse har en hög viskositet och elasticitet, vilket genererar i en stor volymökande effekt. Effekten av en injektion håller i cirka 12 månader men oftast längre. Radiesse är biokompatibel och försvinner gradvis ur kroppen.

Är effekten av Radiesse dokumenterad?

Effekten av Radiesse finns dokumenterad i flera vetenskapliga studier. Radiesse har funnits på marknaden sedan 2004 och är en medicinsk produkt som är godkänd i Europa och i USA. Radiesse kan inte injiceras mellan ögonbrynen, i läpparna eller under ögonen. Läs mer om Radiesse på deras egen hemsida.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Radiesse vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt