Rosacea /Diffus rodnad

Rosacea kan vara mycket irriterande. Andra människor märker ofta inte den diffusa rodnaden eller de små blodkärlen (teleangiectasier)i ditt ansikte så mycket som du gör. Din läkare har förmodligen bett dig att föra dagbok för att kunna identifiera vad som påbörjar eller förvärrar din rosacea. En behandling med IPL kan hjälpa till att minska symtomen. I vissa fall kan din läkare bedöma att du behöver antibiotika som komplettering till behandlingarna.

Hur fungerar en IPL behandling?

Korta säkra stötar av IPL ljus riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i dina besvärande blodkärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen av vilket orsakar att kärlen gradvis försvinner efter behandling. För att säkerställa bästa möjliga överföring av IPL-ljus, läggs ett tunt lager gel (som används vid ultraljudsundersökningar) på huden innan behandlingen.

Vad kan behandlas?

Den vanligaste behandlingen tar hand om den diffusa rodnaden som finns i ett tidigt stadium av rosacea, men individuella kärl som utvecklas i ett senare stadium kan också behandlas. Behandlingar är mest effektiva på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid tidpunkten för behandling. Om huden är mindre solbränd blir kontrasten mellan blodkärl och bakgrundsfärg på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Behandlingen fungerar inte på mörkare hudtyper, t.ex. mörk asiatisk eller afrikansk hud.Om du är osäker på din hudtyp , boka gärna en konsultationstid innan

Hur lång tid tar en behandling?

Behandlingstiden beror på det område som skall täckas och antalet distinkta kärl som ska behandlas. En enda session vara normalt ca 10-20 minuter.

Måste jag vidta vissa försiktighetsåtgärder före och efter behandling

Ljuset som används är ett helt säkert och synligt ljus. Det är dock viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan sol produkter) före (4 veckor)och under behandlingsperioden. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före en behandling. Generellt krävs ingen eftervård, men särskild noggrannhet är nödvändig efter behandlingen. Personer med känslig hud kan lägga en kall kompress på det behandlade området omedelbart efter behandling. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 4 veckor. Använd solskydd minst SPF 30 om solexponering inte kan undvikas.

Hur många IPL  krävs ?

Antalet behandlingar beror på placering och antal blodkärl. Kliniska studier har bekräftat att 2-4 behandlingar brukar krävas och det med 1 månads intervaller.

Gör det ont?

Många beskriver att det känns som en  snärt från en gummisnodd följt av en värmekänsla liknande den du kanske känner i huden efter en dag på stranden. Det är väldigt individuellt hur man upplever smärta. Vet man att man är smärtkänslig så rekommenderar vi att man tar smärtstillande läkemedel före behandlingen.

Kan jag vara säker på att IPL behandlingen är säker och effektiv? Kliniska tester som dokumenterar  säkerhet och effektivitet  med  IPL har utförts av ledande läkare före lanseringen av behandlingarna och dessa dokumentationer har publicerats i respekterade, refererade medicinska tidskrifter.

Boka gärna en kostnadsfri konsultation så ser vi hur vi kan hjälpa dig.

Eller boka tid för behandling direkt här om du är säker på din diagnos. BOKA TID SABBATSBERG  

BOKA TID GUSTAVSBERG 

IPL kan med fördel kombineras med en lätt kemisk peeling, gärna i kombination med specialkrämer mot rosacea.

Se före och efter bilder på vårt INSTAGRAM 

 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Rosacea /Diffus rodnad vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt