Information operation analflik

Att tänka på innan operationen

Noggrann hygien med tvål och vatten operationsdagens morgon. Ta ett microlax (finns receptfritt på apoteket) för att tömma ändtarmen några timmar innan innan du kommer till mottagningen. Undvik alkohol och läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra tex, magnecyl, Treo och även andra läkemedel som förtunnar blodet tex. Ipren, Voltaren, Waran, OMEGA 3 , 7-10 dagar innan operationen. Detta minskar blödning efter operationen. Undvik även att ta cortison (om du inte måste ta det)

 

På mottagningen

Operationen utförs i lokalbedövning. Ha gärna någon med dig som kan köra dig hem eller ta en taxi.

 

Efter operationen

Vi lägger på ett löst förband som bara behöver sitta några timmar för blodstillning och vätskning. VI lägger även en tamponad med Xylocain gel som ska sitta fram tills nästa toalettbesök. Sedan är det bara att skölja flera gånger dagligen med ljummet vatten och använda en oparfymerad tvål 1-2 ggr per dag.

Det är viktigt att du undviker förstoppning så ta gärna förebyggande läkemedel tex Movicol om du tror du har tendens. Efter operationen kan det göra ont 2-3 dygn, det brukar räcka med Alvedon som smärtstillande

Vi rekommenderar att du stannar hemma från arbetet ca 2-3 dagar.

Återbesök

Stygnen är av resorberbar typ, dvs  kroppen tar hand om dem själv. Vid återbesök efter 14 dagar tar vi bort de suturer som eventuellt sitter kvar.  Slutresultatet går ej att bedöma fullt ut förrän efter 2-3 månader. Om något inte känns bra efter din operation ska du inte tveka att  höra av dig.

Välkommen !

Ring eller maila oss gärna om du har frågor tel 08/123 21200   info@stockholmskliniken.se

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Information operation analflik vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt