Ansiktslyft

Med tiden blir huden tunnare, underliggande strukturer som muskler och fett minskar. Med tyngdlagen som hjälp åker ansiktshuden ner så att veck bildas framför allt mellan näsan och munnen och nedom mungiporna. I enklare fall kan detta avhjälpas med injektionsbehandlingar, ibland blir överhänget så stort att ansiktshuden måste dras upp något.Vid läkarbesök diskuteras olika möjligheter, ett mycket bra underlag kan vara ett foto där patienten känner sig helt nöjd med sitt utseende och med detta som utgångspunkt kan vi oftast komma fram till en lösning.

I sin enklaste form innebär ett ”minilyft” att man i lokalbedövning tar bort en relativt stor hudoval framför örat följande örats anatomi för att dölja ärret. Denna metod har inte så lång hållbarhet eftersom huden töjer sig ganska lätt. Vi utför oftast en s.k. s-line plastik. Ett litet längre snitt läggs i örats framkant men förlängs uppåt framåt i hårbotten en bit samt nedåt bakåt runt örats kant och en bit upp på baksidan av örat. Huden frias 5-10 cm framåt och då kan man nå den ytliga muskelhinnan, som sys upp mot tinningbenets muskelhinna.  Dessa suturer tar upp kraften i lyftet och sedan kan överskottshud tas bort och huden sys utan större spänning.Huden tejpas och ett luckert förband lägges som kan tas bort efter 1-2 dygn. Stygnen får sitta i 7 dagar och då är blåmärkena oftast borta eller ligger så långt ner på halsen att de ej syns om man har en scarf eller halsduk.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Ansiktslyft vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt