Pigmentfläckar /solskador

Pigmentfläckar kan vara flera olika saker; allt ifrån fräknar till solfläckar eller andra hudförändringar. Små och stora fräkenlika pigmentfläckar på huden sk”åldersfläckar” oftast  sitter de som stör i ansiktet och på handryggarna. Dessa går utmärkt att ta bort med en sorts ljusbehandling som kallas IPL intensivt pulserande ljus.

Behandling med IPL på pigmentfläckar

Vid behandling på pigment absorberar de ljuset och det omvandlas till värme i de cellerna som innehåller för mycket pigment. Denna behandling passar både för ansikte, hals, dekolletage och händer. IPL behandling erbjuder kliniskt bevisad behandling av solskadad hud, som omfattar både kärl och pigmenteringar.

Hur går IPL behandlingen till?

Behandlingen fungerar genom att rikta välkontrollerade pulser av ljus i epidermis, det övre hudlagret. Ljuset absorberas av två av kroppens egna naturliga kemikalier -. Melanin i de bruna pigmenterade områdena och hemoglobin i de röda blodkropparna, ses i t ex ytliga blodkärl. Båda dessa pigment omvandlar ljusenergin till värme. Denna värme används för att förstöra de delar av cellerna där melaninet är lagrat, och att skada väggarna i blodkärl som försörjer blod till de områden där t ex. ytliga blodkärl syns. Det synliga ljuset  kontrolleras noga för att producera rätt puls längd och rätt mängd energi för att förstöra målet utan att skada omgivande vävnad.

Boka din IPL behandling här BOKA TID SABBATSBERG

BOKA TID GUSTAVSBERG

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Pigmentfläckar /solskador vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt