Information ögonplastik

Att tänka på innan operationen

Ha gärna en blus/skjorta på dig med knappar som är lätt att ta av sig. Se till att ha ätit frukost/lunch innan du kommer och var nyduschad med nytvättat hår. Ta gärna med solglasögon och ev. även keps eller hatt. Kom om möjligt osminkad. Undvik alkohol och läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra tex, magnecyl, Treo och även andra läkemedel som förtunnar blodet tex. Ipren, Voltaren, Waran, OMEGA 3 , 7-10 dagar innan operationen. Detta minskar risken för blåmärken efter operationen.

På mottagningen

När du kommer till mottagningen ger vi dig lugnande och smärtlindrande läkemedel innan operationen. Räkna med att du kommer att vara på mottagningen ca 2-3 timmar. Det kan vara skönt att bli hämtad efter operationen eller att du har möjlighet att ta en taxi hem.

Efter operationen

Du får med dig smärtstillande läkemedel hem.

Det kan rinna både blod och serös vätska från ögonen första dygnet, detta är normalt efterförlopp och du kan torka försiktigt med en kompress eller topz. Första natten ska du halvsitta i sängen, ha högt bakom huvudet för att minska svullnaden i det opererade området. Efter 3-4 dagar kan du känna klåda runt ögonen, detta är normalt och en del i läkningsprocessen. Undvik att få vatten runt ögonen under hela stygnperioden. Stygnen tas bort efter 5-7 dygn. Avvakta med sminkning direkt runt ögonen, men blånader tex. på kinderna kan täckas över dagen efter stygntagning. Undvik exponering av sol under 6 månader eller så länge ärrlinjen är röd.

OBS! Ta 2 st Alvedon á 500 mg en timme innan du kommer för stygntagning.

Välkommen

Ring oss gärna om du har frågor tel 08/123 21200    info@stockholmskliniken.se

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Information ögonplastik vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt