Trådlyft

Vad är trådlyft inom plastikkirurgin?

Trådlyft är ett av de senaste tillskotten inom kosmetisk kirurgi. Trådlyft går snabbt, är mindre invasivt och kan utföras utan narkos. Om du inte vill spendera mellan 50- och 60 000 kronor på ett ansiktslyft är du förmodligen en perfekt kandidat för trådlyft. Behandlingen är känd som ”ansiktslyftet som görs på lunchen”, det är inte dyrt och det tar ungefär 45 minuter. Du behöver inte sövas, ärren är mindre och den övergripande effekten är ett naturligt resultat.

Historia och fördelar med trådlyftskirurgi

Trådlyft är inget nytt då plastikkirurger i Paris har utfört behandlingen i 30 år. Idén med att använda trådar för att lyfta och ge stöd åt huden i ansiktet är inte heller ny. Redan på 1970-talet var trådlyft sytt med guldtråd känt som ”Stringlifts”.  Resultatet höll bara ett tag, tills suturerna gick sönder eller löstes upp. Suturerna kunde också börja vandra på hudytan vilket gav ett asymmetriskt utseende.  På senare tid har dock kirurgin förbättrats så till den grad att patienter kan undvika dessa bieffekter helt och hållet.

Behandlingen går till så att man gör små hål i huden och för in en kanyl genom vilken tråden löper och när man drar ut kanylen  blir tråden kvar. Alternativt kan man använda långa nålar ytligt under huden som drar tråden efter sig. Nålen klipps sedan bort och tråden  dras åt för att ge effekten av ett ansiktslyft.Trådarna stimulerar ditt kollagen i huden under en längre tid. Hållbarheten är individuell. Till skillnad från ett vanligt ansiktslyft, där patienten vanligtvis är sövd under behandlingen, är patienten vaken under behandlingen. Det här gör att din läkare kan hålla upp en spegel under själva operationen för att se om du är nöjd med resultatet. Om inte så kan en tråd dras åt hårdare eller släppas lite lösare för att uppnå önskat resultat. Behandlingen är  inte smärtsam och för återhämtning krävs bara två till tre dagar. En annan fördel som skiljer trådlyft från ett vanligt ansiktslyft är att resultatet är synligt omedelbart.

Är du en lämplig kandidat för trådlyft?

Alla är inte lämpliga kandidater för ett trådlyft. Den perfekta kandidaten är en person med mindre tecken på åldrande. Ett trådlyft kan få dig att se yngre, utvilad och mera alert ut, men det kan inte eliminera kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet. När tiden satt ordentliga spår i ansiktet kan ett trådlyft inte hjälpa längre. Trådlyft rekommenderas inte för personer som har mycket överskottshud eftersom suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden.

Behandlingen ger också effekt på veck och linjer runt munnen och näsan. Individer som redan genomgått ansiktslyftsbehandling kan ibland vara behjälpta av ett trådlyft för att bibehålla resultatet längre. Det faktum att behandlingen medför väldigt få komplikationer och bieffekter är mer goda nyheter. Man blöder väldigt lite under operationen och därför är risken för infektion också minimal.

Ett trådlyft är inte dyrt, men vad du får igen är också lovvärt. Eftersom ett trådlyft är så prisvärt och icke-invasivt borde det vara din första attack i kampen mot åldrandet. Det är ett subtilt ansiktslyft, men det kan göra mycket för ditt utseende såväl som för ditt självförtroende.

Det finns olika typer av trådar och olika fabrikat. Dels mkt fina trådar som ger nästan samma effekt som en filler dvs stabiliserar huden och stimulerar till kollagen produktion. Dessa införes via fina nålar mkt ytligt i huden utan att synas på utsidan. Andra trådar är till för att spänna upp huden och de är då tjockare och försedda med små ”hullingar” eller små koppar/koner som hakar fast i huden vilka läkaren kan dra i samråd med patienten till perfekt spänning. Hos oss använder vi mest V-soft-lift, Silhouette Soft och Ultra-V.

Om trådlyft är bra för dig och vilka trådar som passar bäst, avgörs vid en konsultation. Ring oss om du vill veta mer.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Trådlyft vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt