PRP/ACP för hår

PRP (platelet rich plasma), kallas även ACP eller ”Vampyrmetoden ”.  En injektionsbehandling där vi behandlar dig med ditt egna blod. I ditt blod finns nämligen trombocyter (blodplättar) och i dessa finns en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxtfaktorer för kroppens celler.

Det är en mycket bra behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa sitt hår och vill få håret att börja växa bättre. Behandlingen stimulerar hårtillväxten. PRP-behandling kan utföras på håret på huvudet samt på skägg.

Fördelar med PRP

 • Enkel behandling som enbart tar ungefär 45 minuter.
 • Enkel och fri från biverkningar.
 • 100% naturlig behandling.

Vad händer i håret efter en PRP-behandling?

Efter en eller två PRP-injektioner kommer hårsäcken att börja växa, den blir kraftigare och kan producera ett kraftigare hårstrå. på inför sin PRP-behandling?

Får jag tillbaka allt mitt hår när jag gör PRP?

PRP är inte en permanent lösning. Att tappa hår gör de flesta och PRP hjälper till att bromsa det och stimulera ny tillväxt. Hur effektivt det är och hur länge det räcker varierar från person till person då alla har olika förutsättningar.  Det åldersrelaterade håravfallet, kan vi inte förhindra däremot kan regelbunden PRP-behandling bromsa upp och stimulera hårväxten. PRP förbättrar även vitaliteten, färgen och kvaliteten på hårstråna.

Hur går det till

Vid ditt första besök en konsultation tittar vi på om du är lämplig för behandlingen och gör en bedömning av vilket resultat som är att förvänta. Här har du chans att ställa frågor och berätta om dina förväntningar. Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med 1 månads mellanrum. Hur många behandlingar som behövs beror på ditt utgångsläge och dina önskemål.

Behandlingen steg för steg:

 • Vi lägger lokalbedövning innan med salva eller injektion
 • Vi tar blod från en ven i ditt armveck
 • Därefter centrifugerar vi ditt blod, detta gör vi för att separera blodet och bara utvinna blodplasma.
 • Sedan injicerar vi plasma i små doser i det område som ska behandlas.

Eftersom injektionerna är relativt ytliga kommer de inte att kännas något speciellt. Ibland kan patienten uppleva en spänning i huden eller att det svider – detta kommer från vätskan som skall ta plats under huden och den befintliga vävnaden måste lämna plats åt PRP-dropparna.

Viktigt att tänka på inför en PRP-behandling

 • Undvik Omega-3, + vissa läkemedel
  Ta inte tabletter med omega-3. Ta inte heller tex Ipren/ Ibuprofen, Magnecyl eller Treo på 3 dygn innan din behandling. Dessa medel är blodförtunnande och gör så att man lättare kan få blåmärken, vilket är extra viktigt att undvika när man gör denna behandling.
 • Drick vatten
  Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad så blir det svårare att dra blod från dig.

Efter din behandling

Efter din behandling kan du utföra dina vardagliga aktiviteter som vanligt. Vi brukar rekommendera att inte tvätta håret närmaste timmen för att låta plasman hinna verka ordentligt.

 • Boka tid för konsultation här eller kontakta oss via mail info@stockholmskliniken.se alt ring oss 08/12321200 så hjälper vi dig med bokning.

 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring PRP/ACP för hår vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt