Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik syftar till att få bort hängande övre ögonlock eller ta bort påsar under ögonen vilket både minskar tyngdkänsla  och åstadkommer ett yngre och piggare utseende  kring ögonen och är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen.

Övre ögonlock
Sämre elasticitet i vävnaderna och ett tilltagande hudöverskott ger en sänkning av ögonlocken. Genom att ta bort hudöverskottet och i vissa fall ta bort fettkuddar kan man få tillbaka ett mer ungdomligt intryck.

I samråd med patienten planlägger vi operationen. Det är bra om vi får en bild från när patienten var nöjd med sina ögonlock, att jämföra med. Hos oss ger vi premedicinering med smärtstillande och lugnande läkemedel. Efter utritning och planering utförs operationen i lokalbedövning.Vid övre ögonlocksplastik läggs snittet i globvecket och en hudoval avlägsnas. Ibland måste man också  avlägsna en del fett för att få ett bra kosmetiskt resultat. Efter en stunds vila med kylmask går patienten hem med tejp över operationsärren. Stygnen tas efter 5 -7 dagar, blåmärken och svullnad runt ögonen kan sitta  ca 1 vecka och blåmärken på kinderna ibland sitta kvar i mer än 1 vecka.

 

PRISLISTAN 

Se före och efter bilder på vårt INSTAGRAM 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Ögonlocksplastik vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt