EVY produkter

Vilken solskyddsfaktor ska jag välja? Vilken faktor du behöver beror på din hudtyp, hur länge huden ska exponeras för solen, vilken tid det är på dagen och aktivitet samt vart du befinner dig. Om du har en ljus hudton och lätt för hudirritationer i solen kan man säga att ju högre faktor desto bättre. Generellt kan man säga att om ska du vara ute en hel dag bör de flesta använda ett högt skydd. Många med ljus hudton vet att man ska använda ett solskydd med högt SPF. Men sanningen är att alla bör skydda sig, även de som blivit pepparkaksbruna. Även om du inte bränner dig så kan din hy skadas av UVA-strålarna som går längre ner i huden och kan orsaka hudskador samt hudcancer på längre sikt. Vi anser att barn under 16 år alltid bör ha SPF 30 eller högre.

 

Vad betyder SPF?

SPF-siffran anger hur mycket av UVB-strålningen som släpps igenom vid solexponering, förutsatt att rätt mängd solskydd används. Exempelvis släpper SPF10 igenom en tiondel av UVB-strålarna och ger därmed 90 % skydd och SPF 50 släpper igenom en femtiondel, vilket alltså motsvarar 98 % skydd. Det är en vanlig missuppfattning att exempelvis SPF15 är hälften så bra som SPF30, vilket inte stämmer. SPF15 ger 93 % skydd och SPF30 nästan 97 % skydd. Att påstå att du kan vistas 15 eller 30 gånger längre i solen är också missvisande.Om du bränner dig t.ex efter 10 minuter så kan du vara ute 15(SPF) x 10(MINUTER) = 2,5 timmar. Detta är alltså den totala tid du kan utsätta huden för sol innan den bränns. Detta förutsätter dock att du applicerar rätt mängd solskydd och applicerar enligt anvisning. Med SPF30 skulle du kunna vistas i solen i totalt 5 timmar och 8 timmar om du använder spf 50.

 

 

Hur ofta och hur mycket solksydd ska jag använda?

Ordinarie solskyddsrekommendationer är 35-45 ml kräm till en helkropp, varannan timme eller mer om du badar. Det gäller inte EVY solskydd, som är extra vattenfast och sitter upp till 6 timmar. Använd en handfull mousse för en arm. En flaska på 150 ml räcker till ca 10 helkroppsinsmörjningar.Smart aerosolflaska som är fräsch till sista droppen Det klassiska rådet är att slänga solskyddsrester i slutet av säsongen men detta gäller inte för EVY. Eftersom aersolflaskan aldrig öppnas kommer inget syre eller bakterier in som kan skada innehållet. Moussen härsknar ej och behåller sin effektivitet tills sista droppen. De blir heller inget spill kvar på insidan av flaskan. EVYs aerosolförpackning fungerar likande en konservburk som endast sprutar ut. När flaskan är slut kan den slängas i återvinningen.Helt fri från konserveringsmedel, alkohol, parfym och nanopartiklar Många är i dag känsliga mot konserveringmedel. Tack vare den bakteriesäkra aerosolflaskan kan vi utesluta konserveringsmedel och därmed minska riskerna för allergiska reaktioner. EVY är anpassad för de allra känsligaste och rekomenderas av hudläkare och har utsetts till det säkraste solskyddet av Vitiligoförbundet. EVY är dubbelt så dryg EVYs mousse i aerosol fungerar som ett koncentrat, i kontakt med luft expanderar produkten och du får ut mer än dubbelt så många insmörjningar i jämförelse med samma milliliter kräm.

 

Daily UV Face Mousse

EVY Daily UV Face Mousse är en ansiktsmousse med dagligt skydd mot solskador och yttre föroreningar. Moussen är berikad med hyaluronsyra, kollagen, antioxidanterna C- och E-vitamin samt läkande och lugnande Allantoin. Ingredienserna Nymphaea Alba Flower Extract och Sodium Palmitoyl Proline jämnar ut och förebygger pigmenteringar. Silkesextrakt och Caprilic Capric (fettsyra) är tillsatt för att göra produkten extra mjukgörande och fuktbevarande.De aktiva ingredienserna, tillsammans med den unika hudvårdsteknologin gör att huden får upp till 6 timmars effektivt skydd mot sol, föroreningar och fria radikaler. EVY är kladdfri, lämnar ingen vit hinna och täpper inte till porerna. Den milda, allergitestade formulan dämpar inflammationer och är lämplig även för den med eksem eller acnehy. 1 flaska räcker till ca 60 ansiktsinsmörjningar. EVY Daily UV Face Mousse fungerar utmärkt under make-up eller som en booster över din ordinarie hudvård/serum.

Läs mer om EVY .

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring EVY produkter vi återkommer med ett svar till dig så snart som möjligt